INOVATIVAN PRISTUP REVIZIJI

Poslovni svijet se mijenja svaki dan. Očekivanja klijenata se mijenjanju svaki dan. Korisnicima izvještaja revizora više nije dovoljno samo mišljenje. Naprotiv, oni žele više informacija od revizora, opis procesa koji su doveli do izdavanja mišljenja revizora i izazova koje su imali na ovom putu.

Revizija je pokretač rasta ekonomije. Ona treba da doprinese povećanju povjerenja u tržište, smanjenju troškova kapitala i transakcija, poboljšanju novčanog toka i služi kao osnova za stabilno poslovno okruženje. U zemlji poput Bosne i Hercegovine, budućnost revizije je u izgradnji konzistentne kvalitete usluge i efikasnijeg procesa revizije za kompanije, revizore i korisnike izvještaja revizora. Revizija doprinosi stvaranju povjerenja između kompanija i investitora. Ako neovisni revizor nije pogledao Vaše financijske izvještaje, kako očekujete da će Vam banka pozajmiti novac za daljnje investiranje? Revizija nije nepotrebna smetnja, kada je pravilno urađena, ona je vitalna za razvoj Vašeg poslovanja. Bosna i Hercegovina će vjerovatno slijediti put razvijenih europskih zemalja kada su u pitanju obveznici revizije, međutim, zašto bi nešto što je korisno poslovanju Vaše firme bilo potrebno samo ako je propisano zakonom? 

Osim toga, revizori Vam mogu ponuditi da u svoje izvještavanje uključe informacije koje Vi smatrate korisnima za svoje poslovanje, pa čak i informacije koje nisu financijske prirode. Revizori mogu biti dodana vrijednost Vašem poslovanju.

Imajući u vidu konstantne promjene i napredak tržišta, naša misija je da standardiziramo, pojednostavimo i automatiziramo što više procesa. Naš pristup je dizajniran sa svhrom da ispuni sve veća očekivanja klijenata za kvalitetom, transparetnošću i dodanom vrijednošću. 

U svom radu koristimo moderne tehnologije i online platforme koje potiču veću suradnju i bolje rješavanje problema. Rezultat je transformacija, kretanje prema kulturi kontinuiranog poboljšanja, u kojem svim svojim suradnicima dajemo šansu da predlože nove načine da se poboljša efikasnost u poslovanju i trudimo se slušati povratne informacije od naših klijenata.

Razvili smo vlastiti pristup reviziji, utemeljeno na Međunarodnim revizijskim standardima (ISA). Ovu metodologiju primjenjujemo u pružanju profesionalnih usluga povezanih sa revizijom financijskih izvještaja, uz potporu tehnologije. 

U fokusu našeg pristupa je određivanje relevantnih rizika kroz pažljivu analizu poslovanja klijenta (interno i eksterno okruženje). Posebnu pažnju posvećujemo komunikaciji sa klijentima, kontinuiranom poboljšanju komunikacije i razmjene informacija putem modernih tehnologija i korištenju najboljih rješenja kako bi klijentima ponudili najbolje od revizije. Cilj je da uvijek ponudimo rješenje i doprinesemo kvaliteti financijskog izvještavanja u Bosni i Hercegovini. Naši stručnjaci sa bogatim iskustvom u području financija, znanju standarda i zakona, pristupom najnovijim objavama iz struke iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke, Austrije i engleskog govornog područja, i kontinuiranom željom da svakom klijentu budu dodana vrijednost mogu Vam ponuditi više. 

Zato, pošaljite zahtjev za informativnu ponudu putem sljedećeg link-a:

http://www.revizijarevita.com/zahtjev