Preventivni porezni uvid

Svrha ove usluge je analiza poslovanja klijenta kojoj je cilj identifikacija poreznih rizika nastalih u obavljanju poslovnih aktivnosti tokom izvještajnog perioda ili više godina poslovanja.

Naši suradnici koji poznaju porezne propise vrše uvid u dokumentaciju klijenta ili dolaskom stručnjaka u prostorije klijenta ili dolaskom klijenta u prostorije naših savjetnika. Ovisno o potrebama klijenta, moguće je izvršiti potpuni uvid ili djelomični uvid. Izvještaj o obavljenom uvidu sadrži podatke o uočenim nepravilnostima u obračunu direktnih i indirektnih poreza, savjete za moguće uštede, identifikaciju poreznih rizika, i preporuke.

Ova usluga ima za cilj da spriječi posljedice poreznog nadzora, prije nego što se isti dogodi. Porezni uvid je priprema za potencijalni porezni nadzor. Svojim radom Vas upozoravamo na moguće rizike, pozivajući se detaljno na zakonske odredbe iz kojih proizlaze porezni rizici, te dajemo prijedlog kao umanjiti ili ukloniti porezne rizike. Dodatno, dajemo Vam savjet, kako da u skladu s propisima, unaprijedite poslovanje Vašeg društva i stvorite porezne uštede.